Univox by Edin – Új márka a DINGLE AV kínálatában!

Minőségi, svéd asszisztív rendszerek az Univoxtól!

Bár valószínűleg sosem vesszük észre a mindennapok forgatagában, az akadálymentesítés és azon belül az asszisztív rendszerek mindenhol körbevesznek minket. Manapság szerencsére az, hogy a hátrányos helyzetűeket a technológia eszközeivel segítjük, teljesen megszokottá vált. Mozikban, koncerttermekben, templomokban, recepciókon, bevásárlóközpontokban, különféle járműveken – és a sort még folytatni lehetne – találkozhatunk a halláskárosultakat segítő hangtechnikai berendezésekkel, amelyekkel rengeteg embert szabadítunk meg nehézségektől és a mindennapi stressztől. Ráadásul mindeközben ezek az eszközök az Európai Unió által törvényben előírt alapkövetelménynek számítanak, így a legtöbb projektnek tartalmaznia kell a feladat megoldását – legyen az akár klasszikus vagy modern indukciós hurok-, infrás vagy rádiós jelátvivő rendszer.

Bár különféle környezetben, különféle funkciókra és használatra többféle megoldás is rendelkezésre áll, egy tényező mindig kulcsfontosságú; az termékek minősége és a gyártójuk igényessége. Ahogy az összes márkánkra, az asszisztív partnerünkre is igaz, hogy a szakmája elkötelezettje – így nagy örömmel mutatjuk be a svéd Univoxot!

A történetükről és a hitvallásukról inkább engednénk, hogy ők beszéljenek (ITT találod), így mi inkább a portfóliójukba kalandoznánk el titeket!

KLASSZIKUS ÉS MODERN INDUKCIÓS HUROKRENDSZEREK

Ugyan a hurokrendszerek hosszú múltra tekintenek vissza (egészen az 1937-es év Nagy-Britanniájáig!), mind a mai napig újabb és újabb funkciókkal bővül ez a megbízható architektúra. Ami közös pont a klasszikusabb és progresszívebb csapáson haladó berendezések között, az az erősítő – egy hurokrendszer szíve és lelke. Az Univox indukciós erősítő családja rendkívül széles skálán mozog; a legkisebb, csupán néhány négyzetméteres szobáktól egészen 2000 négyzetméteres (!) giga beruházásokig képes az akadálymentesítésre.

Az indukciós hurokrendszerek működése rendkívül egyszerű; forráseszközökből, az erősítőből és kábelekből áll. Akár lapos, akár hagyományos kábelek is használhatóak a jel átvitelére, mindemellett ezeknek a telepítése is az adott helyiségre szabott; a padlóra, parketta vagy padlószőnyeg alá, a padlóba, beton réteg alá vagy az álmennyezetbe is beépíthető vagy a terem szegélyein is végig vezethető. Előbbiekre az Univox kínálatából leginkább a SLS erősítő sorozatot, míg utóbbira a PLS szériát ajánljuk.

Az erősítő ezeket a vezetékeket hajtja meg, hogy a forráseszközökből érkező hangot elektromágneses tér segítségével továbbítsa. A halláskárosultak ezt aztán a hallókészülékük segítségével hallhatják – amint átnyomják az úgynevezett „T-módba” a hallókészüléket, a rendszer körbe ér és működésbe lép.

Bár önmagában a működés nem túl kacifántos, igen komoly előkészületet igényel. Ugyanis nem csak a tér nagysága befolyásoló faktor; az, hogy mennyi fémet tartalmaz az épület, hogy milyen bútorokat, egyéb hangtechnikai eszközöket találunk majd a helyen, illetve, hogy a szomszédos szobák milyen rendeltetésűek – esetleg ezek is akadálymentesítettek-e? – mind-mind megoldandó feladatot jelentenek a tervezés során. Az Univox termékpalettájával rugalmasan lehet reagálni ezekre a kihívásokra, de két tényező a riválisok fölé emeli a márkát.

Az egyik, hogy célzottan igyekeznek a már meglévő vagy majdani, kiépített hangtechnika mellé beépülni. Ennek az egyik legfontosabb eredménye, hogy mind a két típusú erősítő család rendelkezik dantés “gyermekkel”; a PLS-7 és az SLS-7 is applikálható egy dantés hálózatba.

 

A másik az a tervező szoftvere, amely a legapróbb részletekre is kitér, de eközben akár egy laikus számára is segítő kezet tud nyújtani egy asszisztív projekt összeállításakor. Bárki számára elérhető – ha szeretnétek regisztrációt, csak szóljatok nekünk!

 

Infra, rádió meg a többiek

Asszisztív rendszert mindazonáltal nem csak hurokkal lehet építeni. Amennyiben a helyszín kialakítása körülményessé teszi annak létrehozását, nem szeretnénk a mágneses tér túlburjánzásának leárnyékolásával vesződni, vagy adott esetben egész egyszerűen az épületet nem a telepítéskor húzzák fel, a jó öreg infrás adók és vevők tökéletes kiutat jelentenek. Az adókat és a vevőket is bárhol elhelyezhetjük a teremben, sőt, még utólag is mobilitást jelentenek, hiszen nem annyira kötöttek, mint például egy padlószőnyeg alá beszerelt hurokrendszer. Az Univox termékei között ezeket IR-System néven találhatjátok meg!

Ha nem csupán a rugalmasság szempont, hanem ténylegesen mozgó helyzetekben kell akadálymentesíteni – mint például egy múzeum kiállításán vagy városnézés közben – akkor a rádiós és tour guide palettát ajánljuk. Mobil és fix vevők, illetve adók is rendelkezésre állnak, nyakba akasztható indukciós hurokkal, 2, 5, 15 és 25 darabos töltő egységekkel. Sőt; TeamTalk néven egy egészen kiváló duplex egységet is kifejlesztett az Univox, amely több, mint 12 órán át, akár 150 méter távolságból teszi lehetővé a kommunikációt.

Az akadálymentesítés és az asszisztív technológia alapvetés, egy olyan segítő kéz, amit mindenhol biztosítanunk kell. Kelljen bármilyen helyzetet is megoldani, tegyük ezt a lehető legmegbízhatóbb, legkomplexebb és tudásalapúbb megoldásokkal.

Az Univox-szal.