ECLER ÚJDONSÁGOK – MIMO ÉS VEO

Két kategóriában, három új termék is megjelent az ECLER háztáján!

Jó ideje elfogadott tény, hogy az ECLER nem csak hangban, de már képben is hozza a tőle elvárt minőségi megoldásokat. Aki már foglalkozott HDMI jelátvitel kialakításával, az tudja, milyen problémákat vet fel egy forráskészüléktől eljuttatni biztonságosan a jelet a végponton lévő képmegjelenítőig úgy, hogy közben megszakítással, igényes csatlakozási felületet is kell biztosítani.
Klasszikus eset egy tárgyaló, vagy előadó terem 10m-nél hosszabb HDMI jeltovábbítása fali csatlakozóval közbe iktatva. Ezt eddig talán a leggyakrabban egy HDBaseT – HDMI jeltovábbítóval és egy megfelelő fali HDMI csatlakozóval lehetett megoldani. Ezek a csatlakozók többféle kialakításban is léteznek. Van köztük teljes bekötésű csavaros/csíptetős megoldású, csakúgy, mint a HDMI aljzatos toldó is. A legnagyobb probléma ezekkel az, hogy nagymértékben csillapíthatják a jel erősségét illesztéskor. Tovább bonyolíthatjuk az életünket egy esetleges HDMI kapcsoló közbeiktatásával is, amennyiben több forrás közül szeretnénk választani.

 
Ezekre a problémákra nyújt tökéletes megoldást az ECLER VEO-XTT44 – VEO-XRT44 termékcsaládját kibővítő, VEO-XWT44E HDBaseT fali jeltovábbító.

A teljeség igénye nélkül néhány tulajdonság:

  • 2x HDMI, 1x USB-C bemenetek manuális vagy automata kapcsolással
  • maximális 4Kx2K@60Hz 4:4:4 8bit HDR10 felbontás kezelése
  • maximális 40m / 4K, 70m / 1080P, CAT5e/CAT6 kábelhossz
  • HDCP 2.2, 18Gbps sávszélesség
  • Infra és RS232 vezérlési jelek továbbításának lehetősége
  • POC, egyoldalú tápellátás, bármely oldalról

Akit bővebben érdekel a termék összes tulajdonsága, az látogasson el a gyártó termékoldalára, vagy tekintse meg az alábbi linken lévő videót:

https://www.ecler.com/video/4k-hdbaset-extenders/veo-xwt44e-detail.html#datasheet

https://www.youtube.com/watch?v=lCIz9OAls_s

 

A két másik újdonság már az audió területéről érkezik. A márka zászlóshajójának is tekinthető MIMO sorozat legfelső kategóriája mindig is a legújabb technológiai megoldásokkal biztosította a nagy rendszerekbe való illeszkedést. Sokáig a MIM4040DN nyújtotta azt a csatorna mennyiséget, ami egy nagyobb rendszernél felmerülő igény lehetett.

Mi van akkor, ha ennél is több kell?

Megoldás, az új MIMO7272DN ami már nem 32×32 Dante mátrix modullal rendelkezik, hanem 64×64-gyel, amihez még hozzáadódik a beépített, csatlakozókkal ellátott 8×8 alap mátrix pont is, így teljesedve ki a legnagyobb igényeket is kielégítő 72×72 csatornaszámú mátrix szétosztó egységgé.

Van, amikor viszont nem a mennyiségi kérdés, mint inkább a minőségi hoz létre egy új eszközt. Az egyre többször felmerülő konferencia rendszer kialakítás igénye keltette életre a MIMO4040CDN megszületését és az azzal járó problémák megszüntetését. Szerencsére a gyártó DSP processzora, megfelelő konfigurációs beállítások mellett képes olyan megoldások kialakítására, mint gerjedésgátlás és akusztikus visszhang kioltás. Persze egy konferencia rendszernél nem maradthat ki a sorból a szintén fontos automix funkció sem.

A MIMO4040CDN jó választás lehet azoknak, akik kompromisszum mentes konferencia rendszerek kialakításában gondolkodnak.

Aki többet akar megtudni ezekről az eszközökről:

  https://www.ecler.com/audio/digital-processors-matrixes/digital-matrixes/mimo-series/mimo7272dn-detail.html

https://www.ecler.com/audio/digital-processors-matrixes/digital-matrixes/mimo-series/mimo4040cdn-detail.html

https://www.ecler.com/audio/digital-processors-matrixes/digital-matrixes/mimo-series/mimo-conference-detail.html

 

Az eszközök megjelenésével egyidőben természetesen frissítve lett az ECLER árlistája is, amelyet IDE kattintva érhetsz el.

Dingle AV