ATEM Mini Extreme – a nagytesó

ATEM Mini Extreme

Megjelent az ATEM Mini Extreme és Extreme ISO

Jó ideje, hogy piacon van már a Black Magic Design ATEM Mini sorozatának három tagja. Joggal gondolhatja az ember, hogy e termékcsaládban a jól megválasztott név, jól tükrözi az eszközökben rejlő funkcionalitást.

Úgy tűnik ez most megdőlni látszik, hiszen sikerült úgy fel hizlalni a „kicsikét”, hogy már alig lehet ráismerni. Viccet félre téve, a BMD mérnökeinek biztos okozott némi fejtörést, hogy hogy maradjon a „Mini” továbbra is hű a nevéhez. Mindenesetre az „Extreme” szó sokat sejtet.

A kezelőfelületet látva, első ránézésre kissé zsúfolt, de érthető is, hiszen jócskán kerültek bele új funkciók. Az ATEM Mini Pro minden funkciója megtalálható az új Extreme-ben is, de mindenből picit több. A 4 HDMI bemenet kibővült még néggyel. Az 1 db HDMI kimenet is pont eggyel lett több, ráadásul egymástól függetlenek. 2 USB-C port lett az egy helyett és került rá még egy 3.5 mm-es jack fülhallgató kimenet is.

Belülre is kerültek pluszok. 4 chroma kulcsunk lett az egy helyett. Akár 16 képünk is lehet a multiview nézetben a 4 helyett és kéttőre bővült a beépített médialejátszó is. Az ISO változatoknál jól megszokott rögzítési lehetőség streamjei is kibővültek 5-ről 9-re.
Aki kevésnek érezte eddig a Mini sorozat funkcióit, de elégedettséggel tölti el az egyszerű megjelenés és kezelhetőség, annak bátran ajánljuk az új „Extreme” nagytestvéreket.

A frissített Blackamgic Design árlistát ITT találod.