ECLERNET MANAGER V6 update

Megjelent az ECLERNET MANAGER 6-os verziója

10 éves jubileumát ünnepli az EclerNet, a katalán gyártó rendszerintegrációt és vezérlést segítő applikációja. Számtalan újítást hozott a frissítés. A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány megoldást a listából.

 

Nem túlzás azt mondani, hogy talán az egyik legfontosabb és legjobban várt újítás a programba beépített, szerver-kliens kommunikációért felelős, webszerverhez tartozó HTML5 támogatás. Mivel eddig FLASH alapon működött a webböngészőből használható grafikus vezérlőfelület, éppen ideje volt leváltani egy jóval biztonságosabbra, már csak azért is, mert a FLASH támogatás 2021-től megszűnik minden modern böngészőben.
Apropó grafikus felület. Aki már foglalkozott vezérlő rendszerek programozásával az ismerheti azt a funkciót, amikor egy gombnyomásra több utasítást szeretnénk végre hajtatni. Erre nyújt mostantól megoldást az a lehetőség, hogy az egymásra helyezett gombok, egy gombként megjelenve, egyszeri megnyomásra az összes alatta lévő (kitakart) gomb utasításait is végrehajtja.
Megújult kinézetet kapott a MIMO4040DN a programban és ha már itt tartunk a frissítések és a kibővített funkciók többsége is ehhez az eszközhöz köthető javarészt.
Fontos megjegyezni, hogy minden szoftverfrissítésnél, frissíteni kell a használni kívánt hardverek aktuális firmware-jét is!

Az új tulajdonságok és hibajavítások listája megtalálható az ECLER oldaláról letölthető programhoz mellékelt release notes-ban.

Aki pedig videón szeretné látni mindezeket az megnézheti itt.